[F1] Officieel: Senna rijdt dit jaar voor Williams

Alles over Lotus in de motorsport
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Frederik
Site Admin
Berichten: 11313
Lid geworden op: 12 aug 2008, 01:26
Auto: Elan & Evora
Locatie: Waregem
Contacteer:

[F1] Officieel: Senna rijdt dit jaar voor Williams

Bericht door Frederik »

Officieel: Senna rijdt dit jaar voor Williams
17 januari 2012

Bruno Senna heeft de strijd om het tweede stoeltje bij Williams gewonnen. Zo heeft het Britse team dinsdag bekendgemaakt. De 28-jarige Braziliaan is dit jaar de teamgenoot van Pastor Maldonado, die eerder al werd bevestigd door de renstal uit Grove. Met deze bekendmaking lijkt er na negentien seizoenen een einde te zijn gekomen aan de Formule 1-loopbaan van Rubens Barrichello.

Bruno Senna, het neefje van wijlen drievoudig wereldkampioen Ayrton Senna, maakte in 2010 zijn racedebuut in de Formule 1, bij het eveneens debuterende HRT. Zijn beste resultaat dat jaar was een veertiende plaats, die hij wist te behalen in de eerste editie van de Koreaanse Grand Prix. Vorig jaar ging de coureur uit Sao Paulo als test- en reservecoureur aan de slag bij Lotus Renault. Voor dit team reed hij de laatste acht races van het seizoen, als de vervanger van de aan de kant gezette Nick Heidfeld. Op het circuit van Monza scoorde Senna zijn allereerste Formule 1-punten, door als negende aan de finish te komen.

Het nieuws dat Senna dit jaar voor Williams gaat rijden, zal hard aangekomen zijn bij Barrichello, die over twee maanden aan zijn twintigste seizoen in de koningsklasse van de autosport hoopte te kunnen beginnen. De Formule 1-carrière van de 39-jarige Braziliaan, die onlangs nog zo vol vertrouwen leek dat hij nog een jaar bij Williams kon blijven, is nu vrijwel zeker ten einde. Ook voor Giedo van der Garde moet de bevestiging van Senna een teleurstelling zijn. Williams was het laatste grote team dat nog een stoeltje vrij had voor 2012. Mocht de Nederlander dit jaar per se nog in de Formule 1 willen debuteren, lijkt er alleen nog een mogelijkheid te zijn bij HRT, dat als laatste team nog een coureur moet bevestigen voor het aankomende seizoen.

De komst van Bruno Senna bij Williams ligt niet ongevoelig in de Formule 1. Op 1 mei 1994 kwam oom Ayrton om het leven bij een ongeluk met een Williams-auto, tijdens de Grand Prix van San Marino op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari.

Bron : GPUpdate.nl
Gebruikersavatar
Frederik
Site Admin
Berichten: 11313
Lid geworden op: 12 aug 2008, 01:26
Auto: Elan & Evora
Locatie: Waregem
Contacteer:

Re: [F1] Officieel: Senna rijdt dit jaar voor Williams

Bericht door Frederik »

Spijtig voor Lotus, maar als je bij een ander team kan rijden kan ik zijn beslissing wel begrijpen.

Al vond ik Bruno zeer sympathiek overkomen over en bij Lotus, jammer, ik vond het een leuke peer.
Plaats reactie