Algemene forumregels

Ben je hier nieuw? Stel je hier eventjes voor.
Uw Lotus kan U voorstellen in Showroom!
Gebruikersavatar
Frederik
Site Admin
Berichten: 11313
Lid geworden op: 12 aug 2008, 01:26
Auto: Elan & Evora
Locatie: Waregem
Contacteer:

Algemene forumregels

Bericht door Frederik »

Algemene forumregels : Lotus-Forum.be

Welkom @ Lotus-Forum.be!

Op een plaats waar veel mensen komen zijn nu eenmaal regels nodig. Zonder regels doet iedereen zijn zin met een warboel als resultaat en frustraties bij uitgever (forumeigenaar) en gebruikers. Hierna volgen de algemene forumregels om Lotus-Forum.be overzichtelijk maar vooral leefbaar te houden.

Bij de overtreding van één van de regels zal de betrokken member hiervan in het topic of per PM op de hoogte gebracht worden. Indien de overtreding het vraagt, kan er een “waarschuwing” worden gegeven. Na 3 waarschuwingen volgt een onherroepelijke ban.

1. Voor de nieuwe leden
Neem rustig de tijd om Lotus-Forum.be te leren kennen voor je berichten gaat plaatsen.

2. Een nieuwe topic posten
Vooraleer een nieuwe topic te openen, kijk eerst even rond of het onderwerp nog niet behandeld werd in een andere (recente) topic. Dubbele topics maken het forum alleen maar onoverzichtelijker.

Tip : De SEARCH functie kan hierbij een handige tool zijn!

Maak ook altijd even de bedenking voor je een nieuwe topic start of het wel een zinvolle bijdrage levert tot Lotus-Forum.be, met ander woorden: hebben andere leden er iets aan als ik een nieuwe topic plaats? Plaats je toch een nieuwe topic, maak deze dan overzichtelijk en leg voldoende uit waarover je het hebt. Vooral in topics met vragen is het aangewezen dat je uw vraag met meer dan 1 zin verwoord.

Tip : Kies een sluitende titel en beschrijving (optioneel) dat de lading van uw bericht goed dekt. Dit leest veel makkelijker voor de andere forumleden.

Gebruik geen dialect en verhoog de leesbaarheid door gebruik van leestekens en hoofdletters. Gebruik hoofdletters, leestekens en lees uw bericht na voordat u het plaatst. Stel jezelf de vraag : Kunnen andere forumleden gemakkelijk mijn bericht lezen. Gebruik ook geen reeks hoofdletters na elkaar, EEN TEKST IN HOOFDLETTERS BETEKEND OP HET INTERNET DAT U HET UITSCHREEUWT. Dit kan zeer vervelend overkomen bij andere forumleden.

3. Replyen op een topic
Probeer een reply (antwoord) zinvol én on-topic te houden, persoonlijke boodschappen daar heeft niemand iets aan, gebruik daarvoor PM, MAIL of MSN. Post met tact, is een auto je smaak niet dan mag je dat zeggen op een volwassen en onderbouwde manier. Respect is the key to succes… zeker op Lotus-Forum.be

Gebruik bij het quoten van een bericht alleen het relevante gedeelte waarop jij ingaat. Wijzig geen verwoordingen van een vorig poster, maar wis wat niet van toepassing is.

4. Wat niet te posten
• Extreem en veel off topic berichten.
• Schelden, racisme, seksistische en zinloze praat zijn uit den boze
• “smileyreplies” of replies met enkel ‘ROFL’ in, maken een topic alleen nodeloos lang.
• Pornografisch materiaal
• Backdoorlinking en links naar site’s met illegale software
• Persoonlijk verwijten naar de moderatoren, administrator en/of forumeigenaar

Tip : Iets vergeten in je reply? Post geen 2x na elkaar maar gebruik dan de “EDIT” knop om je bericht aan te passen.

5. Te Koop-Gezocht gedeelte
Reply enkel als je daadwerkelijk geïnteresseerd bent om het aangebodene/gezochte te (ver)kopen. Posts als “spijtig dat je hem/het verkoopt” of “belachelijk duur” worden niet op prijs gesteld en zullen worden verwijderd.

Verkoop je iets gelijkaardigs dan iemand anders, start dan een eigen topic en prijs je eigen waar niet aan in andermans topic.

5.1 Te koop (onderdelen en auto’s)
Je kan op Lotus-Forum.be enkel auto- en Lotusgerelateerde onderdelen aanbieden, voor kleerkasten, home cinema’s, 2-wielers, huisdieren, jobs en alle andere spullen zijn er andere mogelijkheden op het internet. Graag verwijzen we u daarvoor door naar http://www.kapaza.be , http://www.tweedehands.be of http://www.ebay.be

Lotus-Forum.be is geen ebay, kapaza of andere tweedehands site. De tekoop/gezocht is een extraatje voor onze leden, het is niet de bedoeling dat het forum gebruikt wordt enkel maar om onderdelen te verkopen. Laat dit duidelijk zijn ...

Vermeld zo mogelijk een richtprijs, wees zo duidelijk mogelijk en laat contactgegevens achter in je eerste bericht. Geef alle nodige info dat potentiële kopers nodig hebben. Foto’s zijn een grote hulp, maar geen noodzaak.

Een verkoopstopic “uppen” (omhoog plaatsen) kan maximaal 1x per week door de topicstarter. Ook stelselmatig vrijgeven van (extra) informatie wordt gezien als je verkoopstopic -uppen. Bij het opmerken van misbruik wordt de verkoopstopic verwijderd.

Mensen die zich enkel aanmelden om producten te verkopen zijn niet gewenst, betrappen we u daar toch op dan zullen wij uw account en alle aanbiedingen onmiddellijk wissen.

Tip : Is je onderdeel of auto verkocht, geef dit dan door aan de moderatoren. Dan kunnen we het bericht verwijderen. Je kan een PM sturen of nog beter melden via de “report” knop.

Opgelet : Het verkopen van onderdelen voor bedrijven en handelaars is verboden. Dit kan enkel als je sponsor/adverteerder bent doormiddel door te adverteren op het forum. Enkel op die manier krijg je toelating om Lotus-Forum.be commercieel te gebruiken.

5.2 Gezocht
Op Lotus-Forum.be kan je enkel auto- en lotusgerelateerde onderdelen zoeken, voor kleerkasten, home cinema’s, 2-wielers, huisdieren, jobs en alle andere spullen zijn er andere mogelijkheden op het internet. Graag verwijzen we u daarvoor door naar http://www.kapaza.be , http://www.tweedehands.be of http://www.ebay.be

Vermeld altijd een richtprijs, dit kan de zoektocht erg vergemakkelijken en laat contactgegevens achter in je eerste bericht. Geef duidelijk aan wat je zoekt met de nodige technische details.

Een gezochttopic “uppen” (omhoog plaatsen) kan maximaal 1x per week door de topicstarter. Bij misbruik wordt de verkoopstopic verwijderd.

6. Post-Whoring
“Don’t be a post-whore” zit niet zo maar te replyen om je posts-aantal omhoog te krijgen, dit heeft geen enkele zin. Als we dit opmerken zullen we onmiddelijk ingrijpen.

7. Personal Messages
Wil je iemand persoonlijk contacteren, gebruik dan de PM’s of mail, start ook geen aparte topic om iemands aandacht te trekken.

8. Got Banned?
Banned van Lotus-Forum.be? Daar zal wel een grondige reden voor zijn (zie deze regels). Een persoon wordt slechts gebanned, na 3 maal grof te zondigen tegen deze regels.
Indien je onzeker bent over de reden van je ban, kan je via e-mail uitleg vragen aan de administrator / forumeigenaar (frederik@visionmedia.be). Als dit op een normale volwassen manier gebeurt zal je vermoedelijk ook wel een antwoord op krijgen. Indien het berust op een misverstand kan de beslissing ingetrokken worden, maar gezien een ban pas komt na de 3e warn, bestaat er eigenlijk weinig kans dat het om een misverstand gaat. De moderatoren en de administrator echter niet verplicht hun beslissingen te staven.

9. Ban/lock/delete requests
Vind je een topic/post/poster ongepast, gebruik dan de “Meld dit bericht” knop (rechts onderaan elk bericht) om dit te melden aan de moderatoren, deze zullen dan het nodige doen. Anderzijds, gebruik deze knop alleen indien nodig; de moderators hebben al genoeg werk.

10. Signatures
De lay-out van het forum wordt ernstig verstoord door te grote en te opvallende signatures. In het verleden werd daar niet erg strikt op toegezien, om een wildgroei aan extreme signatures te voorkomen voorzien wij enkele richtlijnen.

Bespaar jezelf een waarschuwing en gebruik een signature met een maximum hoogte van 60 a 80 pixels. Dit komt overeen met ongeveer 4 regels tekst. Met deze beperking kan je een standaardbanner plaatsen van 468x60 pixels. Onder de banner mag je dan nog maximaal één onderschrift bijplaatsen. Een onderschrift is een slagzin, geen geheel verhaal, een komische opmerking, een verwijzing naar je profiel en/of projectpagina of naar je eigen- of clubwebsite.

Commerciële banners en onderschriften (reclame) zijn niet toegestaan. Bedrijven (eenmanszaak, KMO of multinational) die doormiddel van een banner, onderschrift hun bedrijf willen promoten dienen hiervoor altijd toestemming te vragen bij Frederik Van Cauwenberghe (frederik@visionmedia.be).

Praktisch voorbeeld met maten
Legenda: toelelaten formaat, 468x60 standaard banner
Afbeelding

Banners en onderschriften die niet voldoen aan bovenstaande richtlijnen worden zonder verdere notificatie verwijderd.

11. Avatars
Het gebruik van een avatar is toegelaten, wat betreft de commerciële regeling gelden dezelfde voorwaarden als deze voor signatures.

12. Reclame voeren & handelaars
Lotus-forum.be heeft -als forum- de hoofdbedoeling particulieren met elkaar in contact te brengen. Reclame voeren "als niet adverteerder/sponsor of partner" is niet toegelaten. Een topic openen om een goede service van een bepaald persoon, bedrijf of website kan wel, maar stelselmatig dezelfde bedrijven aanprijzen kan echter niet.

Het is verboden om systematisch (dezelfde) producten of diensten aan te bieden. Nog via commerciële berichten, in signatures, in avatars en/of privé berichten naar de leden te versturen.

Ook promoties en speciale acties kunnen niet!

Bedrijven die de populariteit van Lotus-forum.be willen gebruiken als reclamekanaal kunnen contact opnemen met Frederik Van Cauwenberghe (frederik@visionmedia.be) om de mogelijkheden te bespreken.

Opgelet : Personen (particulieren) die verschillende dezelfde of gelijke producten aanbieden binnen een bepaalde termijn worden ook aanzien als handelaar. Er zijn verschillende mensen die een handeltje opzetten om een cent bij te verdienen. Allemaal geen probleem, maar niet ten koste van Lotus-Forum.be en zijn partners…

Lotus-forum.be is geen verkoop site, wil je alsnog reeksen materialen verkopen dan verwijs ik u door naar http://www.kapaza.be http://www.tweedehands.be en http://www.ebay.be

13. Organiseren & aankondigen van (dag) evenementen
Een populair forum is een ideaal kanaal om evenementen te promoten, gezien de wildgroei van dergelijke Lotusevents zijn we genoodzaakt hier rond enkele duidelijke afspraken te maken en enkele regels uit te schrijven.

- (dag) evenement aankondigen
Alle Lotus-gerelateerde evenementen kunnen aangekondigd worden op het forum. Door de organisatoren of leden van het forum. Hoemeer info, hoe beter. Hiervoor zijn alle evenementen welkom van gelijk welke organisatie of club. Gebruik de template (uit dat subforum - zie bovenaan) om de correcte info plaatsen en bouw de topic-titel als volgt op : datum + naam event (voorbeeld : 01/01/2011 Lotus Newyears Eve).

Regelmatig het evenement omhoog plaatsen door stelselmatig informatie vrij te geven (hypen) is niet toegelaten. Ook inschrijf-lijsten kunnen niet worden gemaakt uit initiatief van de organisator. Leden kunnen wel aangeven indien ze deelnemen in een lijst. (maar niet vanuit de organisatie)

- (dag) evenement organiseren met steun van Lotus-forum.be
Wenst u een evenement te organiseren en heeft u graag op de hulp van Lotus-Forum.be? Dan kan u contact opnemen met de forum eigenaar Frederik Van Cauwenberghe (frederik@visionmedia.be) we zijn bereid om samen met u een samenwerking op te zetten wat hopelijk resulteert in een succesvol evenement.

Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden :
- aankondigen en hypen van een evenement
- inschrijvingslijsten up to date houden door de organisatie
- extra promotie via nieuwsbrieven naar onze leden (+550 mensen (21/11/2010))
- extra promotie via Facebook en andere media verbonden aan Lotus-Forum.be

Voor mogelijkheden en tarieven/afspraken dient u contact op te nemen met de forumeigenaar Frederik Van Cauwenberghe (frederik@visionmedia.be).


14. Lanceren van (Lotus / Lotus-Forum.be) producten
Producten die Lotus-gerelateerd zijn kunnen aangeboden worden op het forum mits goedkeuring van de forumeigenaar, dit om een eventuele wildgroei van dergelijke initiatieven in te binden. Lotus-Forum.be stickers, t-shirts, petjes en ander promotiemateriaal wordt door het forum zelf ter beschikking gesteld. (meer hierover later)

15. Organiseren van group-buy's (groepsaankopen)
Group-buy’s kunnen worden georganiseerd na afspraak met de forumeigenaar, er moet altijd nagekeken worden of deze groepsaankopen geen nadeel of in strijd zijn met de huidige adverteerders/sponsors. Wil je een interessante groepsaankoop organiseren, contacteer altijd de forum eigenaar Frederik Van Cauwenberghe (frederik@visionmedia.be)

16. Spamtopics & spambots
De laatste tijd wordt het internet geteisterd door zogenaamde "SPAMBOTS", dit zijn bots (computerprogramma’s) die zich automatisch registreren en automatisch (spam)topics aanmaken. Als er op deze topics gereageerd wordt, detecteren de spambots dat het forum actief gebruikt wordt waardoor er nog meer topics geopend zullen worden.

Tip : Gelieve NIET te reageren in deze topics, maar enkel de knop "Meld dit bericht" te gebruiken om de geplaatste spam te melden aan de moderatoren.

17. Klachten
Als je een klacht hebt over een bepaald bericht, persoon of werking van het forum kan je deze melden bij de moderatoren. Om in contact te komen met de moderatoren kan je bij het bericht in kwestie de “Meld dit bericht” knop gebruiken of een bepaalde moderator een PM sturen met de url van het bericht. Indien dit geen bevredigend gevolg als resultaat heeft kan U een PM of een mail te sturen naar de webmaster Frederik Van Cauwenberghe (frederik@visionmedia.be)

18. Doneren
Een forum oprichten, populair maken en vooral draaiende houden kost de nodige centen én tijd. Hiervoor hebben we een systeem opgezet zodat leden kunnen doneren. Dit is GEEN verplichting en het is niet de bedoeling het forum ooit betalend te maken, maar dit is een kleine gift dat ons het werk gemakkelijker maakt.

Leden die een donatie doen van minstens 15€, krijgen voor 12 maand een "level raise" van hun status als waardering voor hun bijdrage.

Afbeelding


Enjoy your stay! and keep it Clean!

V1.0 – by Lotus-Forum.be Crew – 23/11/2010 [FVC]
molleke

Re: Algemene forumregels : Lotus-Forum.be

Bericht door molleke »

regels zijn regels en die moeten gevolgd worden zoals overal, mijn mening kort uitgelegd
Gebruikersavatar
Frederik
Site Admin
Berichten: 11313
Lid geworden op: 12 aug 2008, 01:26
Auto: Elan & Evora
Locatie: Waregem
Contacteer:

Re: Algemene forumregels : Lotus-Forum.be

Bericht door Frederik »

Bijdeze plaats ik v1.0 (versie 1) van de algemene forumregels online. De grote lijnen zijn uitgetekend, ik ga de komende dagen de details bijpassen.

Nooit gedacht dat dergelijke regels op Lotus-Forum.be van toepassing zouden zijn, maar om duidelijkheid te scheppen is het blijkbaar wel nodig.

Handelaar
Verder wil ik het woord handelaar even verduidelijken... Volgens de Belgische wet is een handelaar iemand met handelsregister én btw nummer. Voor mij is iedereen dat bepaalde zaken verkoopt en/of iets organiseert een handelaar. Ook mensen dat thuis onderdelen/producten verkopen om een centje bij te verdienen. Ook al draaien ze break-even, alsnog zijn ze voor mij handelaars.
Dus voor mij zijn zwartwerkers (handelaars zonder btw nummer en handelsregister) ook handelaars.

Ik ben deze manier van werken verplicht aan mijn betalende adverteerders. Deze mensen betalen een (klein) bedrag om het forum commercieel te mogen gebruiken. Als ik iedereen toelaat het forum commercieel te gebruiken dan hebben zij daar geen voordeel meer mee en kunnen beter gewoon gaan wildposten. Los daarvan helpen zij de rekeningen betalen, dus voor mij zijn zij erg belangrijk.

Organisatoren dewelke een evenement op poten zetten zijn feitelijk ook handelaars. Om verlies te maken doen ze het alvast zeker niet, sommigen ook niet voor de winst, maar tenslotte adverteren ze wel op het forum.

Forumbeheer
Voor vele mensen een evidentie, maar voor een forumeigenaar geen sinecure om een forum op te starten én draaiende te houden. Los van de jaarlijkse en maandelijke kosten kruipt er erg veel werk in een populair forum. Elke dag aanwezig zijn, berichten volgen, het systeem en de forumsoftware up to date houden, updates installeren om spammers en spambots voor te zijn, technische ondersteuning naar de (nieuwe) leden geven (paswoorden verloren/inlog problemen...) zorgen dat alle berichten/threads proper en netjes zijn, berichten verplaatsen, topic-titels aanpassen, reclame maken, mensen aanspreken ...

Gelukkig kan ik rekenen op Yves, dewelke mij dag na dag bijstaat als extra moderator. Deels dankzij Yves is het forum dag na dag proper.

Een gratis forum - doneren
De meeste mensen vinden het Lotus-Forum na 2 jaar een simpele evidentie, zij vinden het normaal dat zij daar ten allertijde gratis kunnen inloggen en zij vinden het doodnormaal dat ze het forum gratis kunnen gebruiken. Terwijl diezelfde mensen zonder morren 70€ per jaar uitgeven voor een jaarabonnement op AutoGids. Hoeveel vrienden heeft u al gemaakt via uw AutoGids?

Het is voor mij niet de bedoeling om het forum betalend te maken, welintegendeel, zoiets werkt gewoon niet, maar ik wil hiermee enkel aantonen hoe belangrijk mijn adverteerders voor me zijn. Zij zijn mijn enige bron van inkomen, en maken het mogelijk om mijn kosten te betalen en jullie een gratis forum te bieden.

Mensen die alsnog een vrijblijvende bijdrage willen doen, kunnen meer info vinden onder puntje 18 "Doneren" in de algemene forumregels.

Misschien wordt er wel vergeten als ik morgen de stekker eruittrek, er po 1 seconde geen forum meer zal zijn... Gelukkig zijn Lotus & websites/forums 2 van mijn passies/hobby's ...

Hierbij hoop ik op iedereen zijn begrip, respect en loyaliteit (voor elkaar).
Gebruikersavatar
Bzguy
Berichten: 1883
Lid geworden op: 25 aug 2008, 11:22
Naam: Hans
Auto: Noble M12
Locatie: Baal

Re: Algemene forumregels : Lotus-Forum.be

Bericht door Bzguy »

Regels opstellen vind ik totaal niet verkeerd, het is enkel jammer dat bepaalde regels er pas komen van zodra er "een haar in de boter" zit.


quote :

Organiseren & aankondigen van (dag) evenementen

Voor mogelijkheden en tarieven/afspraken dient u contact op te nemen met de forumeigenaar Frederik Van Cauwenberghe (frederik@visionmedia.be).

Dit vind ik bijvoorbeeld erg jammer : initiatieven zullen dus steeds door een bepaalde overheid moeten goedgekeurd worden, en dus blijkbaar eventueel tegen betaling aan die overheid :roll: ? Ik dacht dat dit forum en de evenementen errond enkel bedoeld zijn uit een bepaalde liefhebberij, en niet om er uiteindelijk centen aan te verdienen, of ben ik verkeerd ?

Dus pakweg een Mossel-event kan zomaar niet meer zonder voorafgaande goedkeuring ? Of wel mits betaling aan de forumeigenaar ? Met deze regel zullen aan aantal mooie initiatieven verdwijnen, vrees ik, want geen mens die het in zijn hoofd haalt om iets te organiseren, de kosten net te kunnen recupereren en dan te moeten betalen om het te mogen laten doorgaan.
"Nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity."

Martin Luther King, Jr.
1963
Gebruikersavatar
Blue Darkness
Berichten: 3056
Lid geworden op: 12 aug 2008, 16:12
Naam: Gunther
Auto: Esprit GT3
Locatie: Linter (Belgium)
Contacteer:

Re: Algemene forumregels : Lotus-Forum.be

Bericht door Blue Darkness »

Bzguy schreef:Regels opstellen vind ik totaal niet verkeerd, het is enkel jammer dat bepaalde regels er pas komen van zodra er "een haar in de boter" zit.
Dat is meestal zo èh.
Onze regeringen (als we der één hebben!) doen meestal net hetzelfde... ;)
Gebruikersavatar
Blue Darkness
Berichten: 3056
Lid geworden op: 12 aug 2008, 16:12
Naam: Gunther
Auto: Esprit GT3
Locatie: Linter (Belgium)
Contacteer:

Re: Algemene forumregels : Lotus-Forum.be

Bericht door Blue Darkness »

Wat evenementen betreft is het een mes dat langs 2 kanten snijdt :

Zonder forum zou er een pak minder volk op z'n evenement zijn, want hoe dan ook biedt dit forum unieke 'reclamemogelijkheden' voor een Lotusevenement.

Anderzijds zou hier een pak minder volk op dit forum zitten als er weinig te beleven viel. Dergelijke evenementen houden leven in de zaak.

Het is dus geven en nemen langs beide kanten lijkt me.

8-)
Gebruikersavatar
thiva
Berichten: 1278
Lid geworden op: 12 okt 2009, 08:19
Naam: Thierry
Auto: Exige S2 240
Locatie: Sugartown

Re: Algemene forumregels : Lotus-Forum.be

Bericht door thiva »

Regels moeten er zijn om een forum op een deftige manier draaiende te houden.

Wat evenementen betreft sla je de bal volgens mij toch behoorlijk mis Frederik.
Zoals hierboven reeds aangehaald houden evenementen het forum levend. Wat je nu doet of wilt doen is je eigen, LF-gerelateerde evenementen afschermen.

Jij mag je evenementen "hypen" zoals je het noemt en niet LF-gerelateerde evenementen moeten genoegen nemen met een plaatsje op de achtergrond.

Ik dacht dat dit een plaats was om gelijkgestemde zielen te ontmoeten? Met gelijkgestemde zielen bedoel ik dan mensen met een hart voor Lotus. Er worden genoeg ritten georganiseerd die niets met het forum te maken hebben maar die zeker de moeite waard zijn. Waarom deze afblokken omdat ze niet de Lotus-Forum stempel dragen? Het gaat toch over Lotus en Lotus-Forum is een handig medium om zo'n dingen aan te kondigen.

Akkoord dat men niet elke dag z'n eigen evenement moet kicken, maar het is wel leuk als men als organisator de mensen op regelmatige basis op de hoogte kan houden. Akkoord dat dit volgens bapaalde regels moet gebeuren, maar je drijft het wel heel ver en voor mij persoonlijk te ver.
Lotus Tour Limburg - www.lotustourlimburg.be
Gebruikersavatar
Blue Darkness
Berichten: 3056
Lid geworden op: 12 aug 2008, 16:12
Naam: Gunther
Auto: Esprit GT3
Locatie: Linter (Belgium)
Contacteer:

Re: Algemene forumregels : Lotus-Forum.be

Bericht door Blue Darkness »

thiva schreef:Regels moeten er zijn om een forum op een deftige manier draaiende te houden.

Wat evenementen betreft sla je de bal volgens mij toch behoorlijk mis Frederik.
Zoals hierboven reeds aangehaald houden evenementen het forum levend. Wat je nu doet of wilt doen is je eigen, LF-gerelateerde evenementen afschermen.

Jij mag je evenementen "hypen" zoals je het noemt en niet LF-gerelateerde evenementen moeten genoegen nemen met een plaatsje op de achtergrond.

Ik dacht dat dit een plaats was om gelijkgestemde zielen te ontmoeten? Met gelijkgestemde zielen bedoel ik dan mensen met een hart voor Lotus. Er worden genoeg ritten georganiseerd die niets met het forum te maken hebben maar die zeker de moeite waard zijn. Waarom deze afblokken omdat ze niet de Lotus-Forum stempel dragen? Het gaat toch over Lotus en Lotus-Forum is een handig medium om zo'n dingen aan te kondigen.

Akkoord dat men niet elke dag z'n eigen evenement moet kicken, maar het is wel leuk als men als organisator de mensen op regelmatige basis op de hoogte kan houden. Akkoord dat dit volgens bapaalde regels moet gebeuren, maar je drijft het wel heel ver en voor mij persoonlijk te ver.
De discussie gaat volgens mij niet over de evenementen op zich, maar de eventuele intentie wat geld bijeen te sprokkelen met behulp van een forum dat door iemand anders betaald wordt... Toch een belangrijke nuance lijkt mij :roll:
Gebruikersavatar
thiva
Berichten: 1278
Lid geworden op: 12 okt 2009, 08:19
Naam: Thierry
Auto: Exige S2 240
Locatie: Sugartown

Re: Algemene forumregels : Lotus-Forum.be

Bericht door thiva »

Blue Darkness schreef:De discussie gaat volgens mij niet over de evenementen op zich, maar de eventuele intentie wat geld bijeen te sprokkelen met behulp van een forum dat door iemand anders betaald wordt... Toch een belangrijke nuance lijkt mij :roll:
Ik heb dit ook niet geschreven vanuit heel deze discussie, want daar kennen slechts een paar mensen het fijne van. ;)

Het is gewoon spijtig dat evenementen die geen LF-etiket dragen maar beperkt aangekondigd kunnen worden. Het is normaal dat evenement al eens meer gekicked wordt naarmate het dichterbij komt en dat zal niet meer kunnen als ik dit zo lees, al hoop ik dat die vrees ongegrond is.

Het is normaal dat een evenement van LF zelf in de spotlights staat, maar druk andere initiatieven niet te fel naar de achtergrond, want daar zitten ook leuke dingen tussen en dragen onrechtstreeks ook bij aan de populariteit van het forum.

Just my 2 cents en daar hebben we het ook al met Frederik persoonlijk over gehad.
Lotus Tour Limburg - www.lotustourlimburg.be
HJ2
Berichten: 2153
Lid geworden op: 09 sep 2008, 12:50
Naam: Henk-Jan
Auto: Elan M100 S2 Turbo '95
Locatie: Delluf

Re: Algemene forumregels : Lotus-Forum.be

Bericht door HJ2 »

Uhmmm... :? even concreet:


Kan ik nog zaken als een 'shortshifter inbouwdag' aankondigen op het forum, en moet dat dan met of zonder toestemming van Frederik?

En een spontaan opkomende zondagmiddag meeting bij mij voor de deur, gewoon omdat het lekker weer is en ik een bakkie wil doen?

En een group buy van lotusonderdelen die ik organiseer?
If you always do what you always did, you always get what you always got.
Plaats reactie