[F1] Raikkonen leidt de dans op eerste dag Sepang

Alles over Lotus in de motorsport
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Frederik
Site Admin
Berichten: 11312
Lid geworden op: 12 aug 2008, 01:26
Auto: Elan & Evora
Locatie: Waregem
Contacteer:

[F1] Raikkonen leidt de dans op eerste dag Sepang

Bericht door Frederik »

Raikkonen leidt de dans op eerste dag Sepang
22 maart 2013 via gpupdate.net

Kimi Raikkonen heeft de snelste tijd op de klokken gebracht tijdens de eerste dag in Maleisië, door halverwege de tweede training naar een 1.36.569 te gaan. De winnaar van de Australische Grand Prix was twee honderdsten van een seconde sneller dan regerend wereldkampioen Sebastian Vettel, die zijn Red Bull RB9 naar de tweede tijd stuurde. Giedo van der Garde eindigde de dag als voorlaatste.

Na een volledig droge eerste training, waarin Mark Webber de snelste tijd liet noteren, kwamen er vlak voor de start van de tweede oefensessie wat regendruppels naar beneden. De coureurs konden daarna echter nog een uur lang van een droge baan genieten tot het serieus begon te regenen op het Sepang International Circuit. De bui duurde uiteindelijk maar tien minuten en doordat de temperatuur boven de dertig graden bleef, was het asfalt daarna al snel weer droog genoeg voor slicks.

De teams zagen de bui letterlijk al hangen aan het begin van de sessie en de coureurs stonden dan ook in de rij om de baan op te gaan toen het licht op groen werd gezet. Fernando Alonso zette na vijf minuten als eerste een serieuze tijd neer met 1.37.383, die een minuut later door Kimi Raikkonen met enkele honderdsten van een seconde verbeterd werd. Felipe Massa en Sebastian Vettel stonden daarna nog even kort bovenaan na hun runs op de zachtere compound, maar het was de Fin die vervolgens definitief de eerste stek in de tijdenlijst opeiste door op de mediums naar een 1.36.569 te gaan, waarmee Lotus opnieuw een sterke indruk maakt.

Alonso sloot de dag achter Vettel en Massa als vierde af, terwijl Webber op bijna een halve seconde de top-vijf completeerde. Force India kwam ook weer sterk voor de dag, met een achtste tijd voor Paul di Resta en een tiende tijd voor Adrian Sutil, al waren er problemen bij de auto van die laatste. De Duitser kon zich al na een half uur omkleden omdat de monteurs zijn wagen uit elkaar moesten halen, waarna hij het verdere verloop van de training vanuit de hospitality van het team zou volgen. McLaren lijkt ondertussen wederom een zwaar weekend tegemoet te gaan. Er is duidelijk geen 'quick fix' voor de MP4-28 en het McLaren-duo eindigde buiten de top-tien.

Giedo van der Garde had een productieve sessie, waarin hij meer dan dertig ronden wist te voltooien. De Nederlander was met een 1.40.768 slechts een honderdste van een seconde langzamer dan Caterham-teamgenoot Charles Pic en goed voor de voorlaatste tijd. Alleen Max Chilton in de Marussia was langzamer.

De derde training op Sepang begint zaterdag om 6.00 uur Nederlandse tijd.

Bron : GPUpdate.net
Bijlagen
lotu-raik-sepa-2012-470x313.jpg
lotu-raik-sepa-2012-470x313.jpg (42.34 KiB) 4746 keer bekeken
Gebruikersavatar
Frederik
Site Admin
Berichten: 11312
Lid geworden op: 12 aug 2008, 01:26
Auto: Elan & Evora
Locatie: Waregem
Contacteer:

Re: [F1] Raikkonen leidt de dans op eerste dag Sepang

Bericht door Frederik »

Vind ik leuk!
Gebruikersavatar
Didier
Berichten: 1596
Lid geworden op: 25 jul 2009, 11:20
Naam: Didier heeft Lotusitis ..
Auto: Elan Plus2S CN
Locatie: Geluwe W-VL
Contacteer:

Re: [F1] Raikkonen leidt de dans op eerste dag Sepang

Bericht door Didier »

Is idd leuk, doch vandaag met de qualifying was het iets minder.
--------------Greetz, Didier -------------The destination is irrelevant, when the journey is in a Lotus!
Gebruikersavatar
Mario
Berichten: 149
Lid geworden op: 02 aug 2009, 23:55
Naam: Mario
Auto: Elise Type 25/Cooper S
Locatie: Izegem

Re: [F1] Raikkonen leidt de dans op eerste dag Sepang

Bericht door Mario »

En daarboven drie startplaatsen penalty opgelopen. Kimi start op 10de plaats.
Plaats reactie