Op zoek naar dé Lotus of auto met Lotus DNA van uw dromen? Stel je vraag dan hier.
 #95324  door Koenvdl
 04 apr 2015, 20:48
Hallo,

al verschillende jaren lang ben ik verliefd op de Lotus Elise en dus heb ik besloten om er mij ééntje aan te schaffen. Alleen is het aanbod niet zo groot en dus is het moeilijk om er 1 te vinden die mij aanstaat en binnen mijn budget past.
Ik ben ook niet zo'n grote kenner als sommigen op het forum hier, daarom dat ik denk dat er hier misschien wel enkelen zijn die mij tips kunnen geven over de aankoop of mij misschien een Elise kunnen/willen voorstellen.

Mijn budget is rond de 20K en hiervoor had ik graag een Elise gehad met deze specifiacties:

- Model: maakt niet zo heel veel uit, maar als ik mag kiezen een 111S
- Motor: ik was aan het denken aan de 136PK Toyota versie maar onlangs las ik ergens dat de 120PK Rover toch beter/leuker zou rijden. Welke zouden jullie verkiezen?
- Bouwjaar: 2004- 2005 lijkt mij realistich voor mijn budget.
- Kleur: liest geel, maar een andere kleur mag ook.
- Liefst LHD, maar ik besef dat deze iets duurder zijn dan de RHD versies.

Is mijn budget van 20K realistisch om een goede Elise mee te kopen? Waarop dien ik vooral te letten bij de aanschaf van een Elise?
-->
 #95326  door HJW
 04 apr 2015, 21:52
Ik weet niet of je uit NL of B komt maar laat je auto iig keuren door een dealer of Lotus specialist.
En als je budget € 20.000 hoop ik dat je toch wat geld achter de hand hebt voor achterstallig onderhoud. Bijvoorbeeld de radiateur die wellicht nog vervangen moet worden, stel goede banden of gewoon een servicebeurt. Historie is meestal ook belangrijk.
Mijn Roverblok bevalt prima.
Succes met zoeken.
 #95343  door Stefke Muis
 05 apr 2015, 21:10
Hey, ik heb ook bijna 2 jaar de markt afgeschuimd voor ik uiteindelijk gekocht heb. Ik heb even doorgespaard omdat ik een supercharged wou. Ik heb er eentje in Italië gevonden en onze vakantie in de zomer in Italië geboekt, zodat ik die ook kon gaan kijken. Italië is echt een stuk goedkoper. Maar dan heb je andere zorgen natuurlijk. Transport, betaling enz. Persoonlijk vind ik 20k wat laag als je een goeie occasie wil vinden. Spaar even door naar 25k . Je verruimd je aanbod en de kans dat je een betere wagen hebt is reëel. ;) . Installeer de app's Mobile.de en autoscout24. Dan kan je de markt wat volgen. Hier alvast een linkje van een gele, 25k :D
http://nl.autoscout24.be/Details.aspx?id=267041381

Lotus Elise 111S in gelbgold !!! Airbags Linkslenker für 22.999 € bei mobile.de: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... =198227139

In elk geval, veel succes gewenst. Join the club :D
 #95346  door Koenvdl
 05 apr 2015, 22:40
Misschien inderdaad nog even doorsparen dan.
Dieje gele vanop mobile.de is ongeveer eentje zoals ik em zou willen. Die van op autoscout vind ik al iets te veel kilometers op de teller hebben.

Wat vinden jullie van de 120PK Rover versie tegenover de 136PK Toyota? Ik las ergens dat er mensen zijn die dan toch de 120PK versie verkiezen.

Ikzelf heb nog nooit met een Elise (en ook nog nooit met een Lotus) gereden, maar bijna iedereen is het erover eens dat dit autootje super leuk is om mee te rijden. Indien er hier mensen zijn die mij een ritje met een Elise willen aanbieden mag dit ook altijd. ;)
 #95354  door Coen
 06 apr 2015, 16:51
Koenvdl schreef: Ikzelf heb nog nooit met een Elise (en ook nog nooit met een Lotus) gereden, maar bijna iedereen is het erover eens dat dit autootje super leuk is om mee te rijden. Indien er hier mensen zijn die mij een ritje met een Elise willen aanbieden mag dit ook altijd. ;)
Kom je uit NL of BE? Ik zou gewoon even langs een garage gaan waar er eentje staat. Als je serieus overkomt krijg je 'm echt wel mee voor een proefritje.

Ik vind de Rover Elise leuker rijden dan de Toyota Elise maar dit is voor iedereen verschillend. Er is maar 1 manier om erachter te komen :)
-->