Ben je hier nieuw? Stel je hier eventjes voor.
Uw Lotus kan U voorstellen in Showroom!
 #45713  door Blue Darkness
 24 nov 2010, 11:28
HJ2 schreef:Uhmmm... :? even concreet:

Kan ik nog zaken als een 'shortshifter inbouwdag' aankondigen op het forum, en moet dat dan met of zonder toestemming van Frederik?

En een spontaan opkomende zondagmiddag meeting bij mij voor de deur, gewoon omdat het lekker weer is en ik een bakkie wil doen?

En een group buy van lotusonderdelen die ik organiseer?
Punt 1 en 2 lijken mij geen enkel probleem.
Punt 3 zou kunnen gevoeliger liggen als eventuele sponsors die artikelen ook zouden verdelen en de aankoop wordt toch elders gepland...
-->
 #45717  door Frederik
 24 nov 2010, 11:41
HJ2 schreef:Uhmmm... :? even concreet:

Kan ik nog zaken als een 'shortshifter inbouwdag' aankondigen op het forum, en moet dat dan met of zonder toestemming van Frederik?

En een spontaan opkomende zondagmiddag meeting bij mij voor de deur, gewoon omdat het lekker weer is en ik een bakkie wil doen?
Nee, ik spreek over dag evenementen met een organisatie.
HJ2 schreef:En een group buy van lotusonderdelen die ik organiseer?
In principe wel, dit moet getoetst worden aan de huidige adverteerders/sponsors.

Om even terug te komen op groupsaankopen, ik heb al verschillende groepsaankopen zien voorbijkomen (op mijn andere forums), waarna blijkt dat de initiatiefnemer een mooie % op zak steekt of zijn spullen gratis krijgt.

Ik zeg niet dat het bij u zo is, maar daar moet mee opgelet worden.

Mensen hebben nu eenmaal een probleem met aanpassingen én (nieuwe) regels. Dit is "the story of my life" Lotus-Forum.be is echt niet het enige forum ik uit de grond heb gestampt.

Mocht iedereen eens alles netjes doorlezen, relativeren én ook even (be)kijken vanuit mijn standpunt, dan zal iedereen beseffen dat dit de enige goede weg is. Op korte termijn zullen mensen op hun achterpoten gaan staan, maar op lange termijn beseffen dat dergelijke regels gewoonweg nodig zijn.

Mochten we allemaal op de autosnelweg door elkaar rijden aan +200km/u en er gebeuren geen ongevallen, dan hadden ze die 120km/u ook niet ingevoerd.
 #45720  door HJ2
 24 nov 2010, 12:00
Dat laatste jaagt dan wel deels de sleutelaars weg, en de rijders met geld blijven over. Keuzes keuzes...
Nu zitten er toch niet veel sleutelaars, maar ik kan natuurlijk niet in andermans beurs kijken.

Ik houd het vooralsnog voor mezelf dan maar op een hybride model. (lekker actueel)
Voor een deel van de evenementen en de gezelligheid natuurlijk (nu even niet) ben ik alhier te vinden. Voor groepsaankopen en info van medesleutelaars houd ik het dan maar noodgedwongen bij LEC.

Met als potentieel gevolg dat het technisch aanbod op het forum den duur verschraald.

Ik snap het spanningsveld helemaal, maar vind het desalniettemin jammer dat er geen groupbuys kunnen worden georganiseerd.

Wat nu verder te doen met de AB kabel aankoop en de Coilpack aankoop? Ik neem aan dat bijvoorbeeld een FKM die ook kan leveren (geen kwaad woord overigens over FKM, zij verlenen service waar je blij van wordt).

En mag je nog forummers verwijzen naar elders lopende groupbuy's? het is toch te gek als je collega rijders niet kunt tippen op een 'koopje' waardoor al die mooie lotusjes op de weg kunnen blijven...

Ik begrijp dat dit voor de sponsoren weer listig kan zijn, maar volgens mij zijn er met al deze zaken geen interessante bedragen gemoeid, maar wel een hoop uurtjes. En dat is juist hetgeen waar de sponsoren weer een tekort aan hebben. As je als sponsor de uren betaald wilt krijgen die met een groupbuy zijn gemoeid, moet je al een aardige omzet maken wil je aan een redelijk uurtarief komen.

Afijn, ik wacht de discussie verder even af, maar dit is een beetje zoals ik er in zit.
 #45723  door Frederik
 24 nov 2010, 12:08
HJ2 schreef:Ik snap het spanningsveld helemaal, maar vind het desalniettemin jammer dat er geen groupbuys kunnen worden georganiseerd.
Weer verkeerde interpretatie van de nieuwe regels, de regels zijn duidelijk "groepsaankoop starten -> eerst checken bij de webmaster".
HJ2 schreef:Wat nu verder te doen met de AB kabel aankoop en de Coilpack aankoop? Ik neem aan dat bijvoorbeeld een FKM die ook kan leveren (geen kwaad woord overigens over FKM, zij verlenen service waar je blij van wordt).
Laat maar lopen ...
HJ2 schreef:En mag je nog forummers verwijzen naar elders lopende groupbuy's? het is toch te gek als je collega rijders niet kunt tippen op een 'koopje' waardoor al die mooie lotusjes op de weg kunnen blijven...
Uiteraard, waarom niet?
HJ2 schreef:Ik begrijp dat dit voor de sponsoren weer listig kan zijn, maar volgens mij zijn er met al deze zaken geen interessante bedragen gemoeid, maar wel een hoop uurtjes. En dat is juist hetgeen waar de sponsoren weer een tekort aan hebben. As je als sponsor de uren betaald wilt krijgen die met een groupbuy zijn gemoeid, moet je al een aardige omzet maken wil je aan een redelijk uurtarief komen.
Dat is een ander verhaal.

Zoals je ziet, zijn de regels helemaal niet extreem, maar vraag ik ALS iemand initiatief neemt ... hij mij daarover eerst aanspreekt.
 #45728  door Blue Darkness
 24 nov 2010, 12:18
Men mag ook niet vergeten dat mensen die een forum sponsoren het dus ook in leven houden.
Het lijkt me logisch dat zij hier iets voor terug verwachten.

Als zij geld willen 'weggeven' dan zijn er immers nog duizenden andere mogelijkheden... :oops:

Het is aan de webmaster om die verhoudingen in evenwicht te houden en we kunnen er enkel vanuit gaan dat hij dit naar eer en geweten doet.
-->