coctail tip,
Geplaatst: 14 dec 2008, 20:02
een weinig bekende zéér smakelijke coctail die veel in spanje gedronken wordt.
aqua de valencia.
nodig :schuimwijn, champagne, of cava (spaanse champagne)
sinaasappelsap (liefst vers geperst)
kristalisee suiker.
cointreau.
hoeveelheid:.. kan aangepast worden zie verhoudingen.
500 ml sinaasappelsap (liefst vers geperst)
500 ml cava, f schuimwijn of champagne.
50 gram witte kristalisee suiker
8 cl cointreau likeur
alles goed mengen met crushed ice, shaken koel opdienen... in een mooi champagne glaasje , gaat erin zoals een fruitsapke, maar .... pas op...
SLOEBERKEN. verhoudingen.:... aan te passen.
750 ml zoete witte wijn (vb samos)
600 ml sinaasappelsap
250 ml citroenjenever
naar smaak ietsje suiker of zoetstof.
shaken, ys en koel opdienen in een fluitglas...
en wa hebben we nu geleerd....
aqua de valencia.
nodig :schuimwijn, champagne, of cava (spaanse champagne)
sinaasappelsap (liefst vers geperst)
kristalisee suiker.
cointreau.
hoeveelheid:.. kan aangepast worden zie verhoudingen.
500 ml sinaasappelsap (liefst vers geperst)
500 ml cava, f schuimwijn of champagne.
50 gram witte kristalisee suiker
8 cl cointreau likeur
alles goed mengen met crushed ice, shaken koel opdienen... in een mooi champagne glaasje , gaat erin zoals een fruitsapke, maar .... pas op...
SLOEBERKEN. verhoudingen.:... aan te passen.
750 ml zoete witte wijn (vb samos)
600 ml sinaasappelsap
250 ml citroenjenever
naar smaak ietsje suiker of zoetstof.
shaken, ys en koel opdienen in een fluitglas...
en wa hebben we nu geleerd....