Hier kan je praten over alles wat niet met Lotus auto's te maken heeft.
Funny, auto-related en andere items kunnen uiteraard aan bod komen.
#101705 by PascalM
26 Jun 2017 20:52
Hey!

Wie heeft enkele mooie ritten in de Ardennen?

Ik plan enkele dagen vakantie in de Ardennen en wil de wijde omgeving met de Lotus ontdekken. Een bezoek aan l'Abbaye de Stavelot met het Spa-Francorchamps museum staat zeker op de agenda.

Welke mooie wegen kan je aanbevelen? Wat mag ik zeker niet missen?
Misschien heb je wel de rit in een bestandje die ik in mijn TomTom kan opladen. En uiteraard, culinaire tips zijn ook welkom natuurlijk :)

Thanks!
#101717 by Remmel
10 Jul 2017 09:26
Ik haal de ritten altijd van www.gpstracks.nl af.
Je kunt aan de revieuws zien of deze geschikt is en/of bij je intentie past.
Veel rijplezier!
#101757 by PascalM
21 Jul 2017 17:29
Met het mooie weer in het begin van de week, was het lekker genieten van heel wat baantjes in de Ardennen.

De heenreis voerde me langs de Semois in het Franse Parc Naturel Regional des Ardennes tot in Bouillon. Een mooi stukje natuur.
De volgende dag vertrokken we vanuit Vresse-sur-Semois naar Stavelot. Ik had hiervoor een route door TomTom MyDrive Routeplanner via de optie "Spannendste" laten uitstippelen. Een prima hulpmiddel bleek achteraf, want de route bracht me langs Rochefort, Marche-en-Famenne, Hotton en Stoumont via mooie/pittoreske dorpjes. Ik had er geen idee van dat het er in de Ardennen toch zo netjes bij kon liggen. :)

In Stavelot een bezoek gebracht aan le Musée du Circuit de Spa-Francorchamps in l'Abbaye de Stavelot. Leuk om mee te pikken als je in de buurt bent (maar niet de moeite waard om er speciaal voor af te zakken). In het museum stonden wel 2 Lotus te blinken: een Elite S2 van 1962 en een Elan van 1964:

Elite.jpg
Elite S2 1962
Elite.jpg (842.37 KiB) Viewed 1927 times


Elan.jpg
Elan 1964
Elan.jpg (934.8 KiB) Viewed 1927 times


De laatste dag was dan wat genieten van de omgeving Stavelot, Francorchamps, Barvaux en Durbuy. Geen route gepland. Gewoon rijden en van de kronkelende banen genieten. Ik kom hier zeker voor terug.

greetz.
#101758 by Remmel
23 Jul 2017 13:17
Thx voor het delen!
Gebruik zelf ook de TomTom Rider (410) met optie "spannende route".
Werkt goed echter soms wel erg smalle wegen, toch meer voor motorrijders.
Een spannende route naar Luxemburg duurt bijna de hele dag..., meestal rij ik dan enkele uren volgens de TomTom en kies daarna "vermijd snelweg" om weer wat meer tempo te kunnen rijden.
#101760 by PascalM
23 Jul 2017 13:38
De baantjes vielen mee. Ik had wel niet de "meest spannendste" optie gekozen. Ik bleef wat veilig spelen en koos de middelste optie.

Resultaat: doorgaans 2-richtingsbanen met een beperkt aantal smalle wegen. 1 keer moest ik wel rechtsomkeer maken. Een klein baantje die plots door een, op zicht toch wel diepe, waterplas moest. Bij het terugkeren zag ik dan een verkeersbord die dit waarschijnlijk aankondigde. De tekst die er op stond ontglipt me nu wel :oops:

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests

Slideshow

Facebook

About us

LOTUSFORUM .BE/.NL een online community voor en door Lotus liefhebbers.

Dé digitale verzamelplaats voor Belgische en Nederlandse Lotus eigenaars en geïnteresseerden. Het forum als discussie en informatiebron, Lotus Fanatics Belgium als tentakel op Facebook.

Lotus Fanatics Only!

This forum is not in any way formally associated with Lotus Cars Ltd or Group Lotus plc.